Clar, nu e vara fara inghetata! Si cum
tanjeam dupa aromele clasice ale inghetatei de ciocolata, sau de
nuci, sau de caramel, am improvizat rapid cea mai simpla reteta, care cuprinde toate aceste arome, si face fata celor mai pretentiosi iubitori de inghetata:
Pentru aceasta minunatie aveti nevoie doar de 4 ingrediente:
- 2 banane bine coapte, preferabil congelate in prealabil (fara coaja);
- o mana de nuci maruntite;
- 1 lingura faina roscove sau cacao bio;
- 1 lingura cu varf unt de arahide.
Amestecam toate ingredientele in
blender (cu exceptia nucilor, pe care le adaugam la sfarsit sau
aproape de sfarsit, ca sa ramana bucatele), apoi dam compozitia
rezultata la congelator pentru cca 3 ore.
Sau, pentru pofticiosi, se poate
consuma oricand si oricum :)
Este o inghetata deosebit de gustoasa
si in acelasi timp consistenta. Datorita untului de arahide, care este suficient de onctuos, inghetata nu va face ace de gheata.
Merge servita cu niste fructe alaturi
sau cu bucatele de chec cu gust intens de cacao.
Poate vrei sa incerci si inghetata pufoasa de zmeura!
Poate vrei sa incerci si inghetata pufoasa de zmeura!
Nu e nevoie si de putina apa? Eu am facut dupa reteta insa blenderul meu s-a cam blocat. Am pus putina apa si a mers. Oare belnderul meu nu e destul de performant? Multumesc! Abia astept sa vad cum iese, acum e la congelator
RăspundețiȘtergereBuna ziua. Daca blenderul dvs nu vrea sa mixeze fara apa, puteti folosi un mixer cu picior pentru pasat. Folosirea apei in reteta va duce la formarea acelor de gheata. Puteti inlocui, eventual, cu lapte de cocos din cel la conserva, cu grasime min.18%.
RăspundețiȘtergere