Ingrediente:
BLAT:
Pentru cel mai simplu si rapid blat de
pizza fara gluten, vom folosi:
- o cana faina de orez;
- 2-3 linguri faina de in (seminte de in rasnite);
- 2-3 linguri faina de chia (seminte de chia rasnite)
- sare neiodata (aprox o lingurita rasa)
- apa cam o cana si jumatate
SOS de rosii:
- 1 lingura pasta tomate desfacuta cu ½ cana apa, (sau ½ cana suc de rosii de casa);
- 1 lingurita mustar;
- 1 lingurita ierburi aromate (oregano, busuioc, rozmarin);
- un varf de lingurita de piper
- optional: boia de ardei dulce sau chilly.
UMPLUTURA:
Pentru umplutura va puteti juca cu
ingredientele, in functie de preferinte si de ce aveti in camara.
Eu am folosit in varianta A:
- ½ dovlecel taiat cubulete;
- ½ vanata taiata feliute subtiri;
- 4 rosii cherry, feliate;
- 8-9 masline taiate de pe sambure;
- un manunchi de broccoli, maruntit;
- 5-6 catei usturoi, zdrobiti sau tocati;
- cateva felii de ardei rosu;
- 2 ciuperci champignon maruntite;
- ½ ceapa, taiata feliute subtiri si rasfirata cu mana
- tofu afumat
Iar in varianta B:
- ardei kapia rosu, feliat subtirel;
- masline naturale, fara samburi;
- rosii taiate rondele;
- ciuperci champignon proaspete, curatate si feliate;
- iar la final, dupa ce am stins cuptorul, am adaugat cateva frunze de ruccola;
TOPPING DE "BRANZA":
- lapte de cocos gras, cca 100 ml (de la conserva);
- 1-2 linguri fulgi de drojdie inactiva;
- 1/3 lingurita sare;
se amesteca pana se omogenizeaza.
Pentru blat, se amesteca toate
ingredientele pana se omogenizeaza, iar rezultatul va fi un aluat
vartos si usor lipicios. Din acest aluat va iesi un blat subtire si
crocant. De la semintele de chia, aluatul va capata o consistenta
elastica. Vom folosi o tava in care am asternut mai intai hartie de
copt, pe care o putem unge cu putin ulei ca sa nu se lipeasca
aluatul. Vom intinde aluatul pe fundul tavii, intinzandu-l cat mai
uniform, cu dosul unei linguri, cu o spatula, sau pur si simplu cu
degetelele magice. Dam aluatul la cuptor la foc potrivit cam 20 de
minute, pana se intareste (cuptorul ar trebui preincalzit,
bineinteles, cam cu 20 de minute inainte).
Dupa circa 20 de minute, scoatem tava cu
aluatul si ungem prima oara cu sosul de rosii, apoi presaram legumele
preferate. Va puteti juca cu alte ingrediente pentru umplutura, de
exemplu: porumb boabe, spanac, ciuperci crude sau din conserva, ardei
copti, gogosari murati, capere, anghinare murata, ananas, morcov
taiat fasiute, rosii deshidratate, sparanghel taiat fasiute, etc.
Dupa ce am pus legumele, se da la
cuptor din nou pentru aproximativ 20 minute la foc potrivit.
Scoatem din nou tava si adaugam
“branza” deasupra, cu o lingurita, astfel incat sa ajunga pe
toata suprafata blatului (sosul de “branza” va avea consistenta
unei smantani). Mai lasam cam 10 minute sa se patrunda toate
ingredientele, si apoi putem stinge cuptorul.
Puteti adauga deasupra frunze proaspete
de spanac, busuioc, ruccola.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu