joi, 23 noiembrie 2017

PIZZA VEGANA FARA GLUTEN SI FARA LACTOZA


Ingrediente:

BLAT:
Pentru cel mai simplu si rapid blat de pizza fara gluten, vom folosi:
  • o cana faina de orez;
  • 2-3 linguri faina de in (seminte de in rasnite);
  • 2-3 linguri faina de chia (seminte de chia rasnite)
  • sare neiodata (aprox o lingurita rasa)
  • apa cam o cana si jumatate

SOS de rosii:
  • 1 lingura pasta tomate desfacuta cu ½ cana apa, (sau ½ cana suc de rosii de casa);
  • 1 lingurita mustar;
  • 1 lingurita ierburi aromate (oregano, busuioc, rozmarin);
  • un varf de lingurita de piper
  • optional: boia de ardei dulce sau chilly.

UMPLUTURA:
Pentru umplutura va puteti juca cu ingredientele, in functie de preferinte si de ce aveti in camara.

Eu am folosit in varianta A:
  • ½ dovlecel taiat cubulete;
  • ½ vanata taiata feliute subtiri;
  • 4 rosii cherry, feliate;
  • 8-9 masline taiate de pe sambure;
  • un manunchi de broccoli, maruntit;
  • 5-6 catei usturoi, zdrobiti sau tocati;
  • cateva felii de ardei rosu;
  • 2 ciuperci champignon maruntite;
  • ½ ceapa, taiata feliute subtiri si rasfirata cu mana
  • tofu afumat



Iar in varianta B:
  • ardei kapia rosu, feliat subtirel;
  • masline naturale, fara samburi;
  • rosii taiate rondele;
  • ciuperci champignon proaspete, curatate si feliate;
  • iar la final, dupa ce am stins cuptorul, am adaugat cateva frunze de ruccola;


TOPPING DE "BRANZA":
  • lapte de cocos gras, cca 100 ml (de la conserva);
  • 1-2 linguri fulgi de drojdie inactiva;
  • 1/3 lingurita sare;
se amesteca pana se omogenizeaza.

Pentru blat, se amesteca toate ingredientele pana se omogenizeaza, iar rezultatul va fi un aluat vartos si usor lipicios. Din acest aluat va iesi un blat subtire si crocant. De la semintele de chia, aluatul va capata o consistenta elastica. Vom folosi o tava in care am asternut mai intai hartie de copt, pe care o putem unge cu putin ulei ca sa nu se lipeasca aluatul. Vom intinde aluatul pe fundul tavii, intinzandu-l cat mai uniform, cu dosul unei linguri, cu o spatula, sau pur si simplu cu degetelele magice. Dam aluatul la cuptor la foc potrivit cam 20 de minute, pana se intareste (cuptorul ar trebui preincalzit, bineinteles, cam cu 20 de minute inainte).

Dupa circa 20 de minute, scoatem tava cu aluatul si ungem prima oara cu sosul de rosii, apoi presaram legumele preferate. Va puteti juca cu alte ingrediente pentru umplutura, de exemplu: porumb boabe, spanac, ciuperci crude sau din conserva, ardei copti, gogosari murati, capere, anghinare murata, ananas, morcov taiat fasiute, rosii deshidratate, sparanghel taiat fasiute, etc.
Dupa ce am pus legumele, se da la cuptor din nou pentru aproximativ 20 minute la foc potrivit.

Scoatem din nou tava si adaugam “branza” deasupra, cu o lingurita, astfel incat sa ajunga pe toata suprafata blatului (sosul de “branza” va avea consistenta unei smantani). Mai lasam cam 10 minute sa se patrunda toate ingredientele, si apoi putem stinge cuptorul.
Puteti adauga deasupra frunze proaspete de spanac, busuioc, ruccola.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

SALATA "FULLY LOADED" - Exotic Style

                      Dragii mei, nu ma pot abtine sa nu impartasesc cu voi cea mai noua descoperire culinara din domeniul vegetalelo...