marți, 24 octombrie 2017

TRUFE MAGICE DE CIOCOLATA CU DOVLEAC


Descoperirea acestei retete a fost o experienta inedita pentru mine, de-a dreptul spectaculoasa. Sincer, nu stiam ce bunatati poti face cu atat de putine ingrediente, atat de usor si de rapid, si cu un asemenea gust final. Si pentru ca suntem in plin sezon de dovleci aurii, si daca vreti sa va bucurati copiii cu ceva potrivit pentru Halloween, sau daca vreti sa puneti pe masa de Sf. Dumitru ceva deosebit, atunci notati-va aceasta reteta!

Va intampin acum cu o minunatie din taramul dovleacului fermecat! Pentru ca auriul asta desavarsit al dovleacului are o gramada de proprietati binefacatoare, dar mai ales este asa balsamic pentru suflet...si pentru simturi. Sa ne bucuram deci de bogatia toamnei, zic, cu aceasta reteta extrem de simpla de TRUFE DE CIOCOLATA CU DOVLEAC.


Aveti nevoie de doar 3 ingrediente:
  • o cana de pasta de dovleac;
  • 1-2 linguri unt de arahide;
  • 50 g ciocolata neagra (sau facuta de voi!).
Mentiuni:

In varianta executata de mine, nu am folosit deloc zahar si nici vreun alt indulcitor, intrucat dovleacul este atat de dulce, ca nici nu se mai simte nevoia de a adauga indulcitor in plus.
Miezul de dovleac il puteti coace in tava, sau trage pe foc, pentru a-l putea face pasta. Nu are nevoie de alte ingrediente, si asigurati-va ca la sfarsitul operatiunii pasta este bine scursa.

Untul de arahide pe care eu l-am folosit este unul bio, insa puteti folosi orice marca aveti la indemana. De asemenea, daca nu va place in mod deosebit untul de arahide, puteti inlocui cu unt de migdale, de fistic, de nuci, sau alte variante preferate. Folosim untul de arahide pentru gustul complet, dulce-sarat si textura onctuoasa, si de asemenea pentru proprietatea sa de a se intari la rece.

Ciocolata neagra folosita de mine este una bio, cu 100% masa de cacao, fara zahar, fara lapte, si fara lecitina de soia. Puteti folosi ce marca aveti la indemana, insa daca nu va face cu ochiul nimic din comert, va puteti crea propriul TOPPING DE CIOCOLATA NEAGRA, obtinut din vreo 3 linguri de ulei de cocos topit, amestecat cu vreo 2 linguri de cacao, si adaugati voi indulcitorul preferat.


Pasii de urmat:
  •  Pasta de dovleac, bine scursa, o amestecam cu untul de arahide, apoi dam la rece atat cat este necesar ca sa se intareasca putin, astfel incat sa fie mai usor de manipulat. Eu am facut aceasta reteta de 2 ori deja, si prima oara nu am avut rabdare sa astept sa se intareasca la frigider, asa ca am bagat amestecul chiar in congelator pentru vreo 30 de minute.


  • Dupa ce scoatem compozitia de la rece, luam cu o lingurita atat cat sa formam o biluta de dimensiunea dorita. Puteti adauga in mijlocul bilutelor formate in mana chiar si cate o arahida intreaga, face ca intreaga experienta sa fie si mai inedita.


  • Intre timp, cat s-a racit compozitia de dovleac cu unt de arahide, am topit pe bain-marrie (pe baie de aburi) ciocolata neagra, maruntita. Astfel ca voi inmuia fiecare biluta de dovleac in toppingul de ciocolata, apoi le asez pe o tava curata, pe care sa se poata scurge de excesul de ciocolata.


Toppingul de ciocolata se intareste foarte repede, insa sugerez sa pastrati tava cu trufe la frigider, pentru a-si mentine forma.

Mie mi se pare un gust si o experienta inedita. Musti dintr-un invelis de ciocolata neagra, crocanta, apoi dai de un miez pufos si cremos, delicat si dulce, eventual si cu o arahida in mijloc, ca element surpriza.

Gustul de dovleac, in functie de preferintele voastre, il puteti adapta. Daca va place mai mult dovleacul, puteti folosi o singura lingura de unt de arahide, doar cat sa se intareaca compozitia la rece. Daca nu va place nicicum dovleacul, adaugati 2-3 linguri de unt de arahide, si nici nu veti sti ca a fost dovleac acolo.


Recomand aceasta reteta si pentru copiii mofturosi, vor fi atrasi de invelisul de ciocolata, iar voi veti sti ca le-ati pus inauntru si ceva sanatos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

SALATA "FULLY LOADED" - Exotic Style

                      Dragii mei, nu ma pot abtine sa nu impartasesc cu voi cea mai noua descoperire culinara din domeniul vegetalelo...