Mi-a venit subit ideea in momentul in
care am vazut tava de briose. Iata ce minunatie a iesit!
Reteta se prepara in 2 pasi, dupa cum
urmeaza:
Blat:
- 2 linguri cu varf faina orez;
- 1 lingura cu varf faina chia;
- 1 lingura cu varf faina in;
- 1 praf sare;
- 1 ceasca apa;
Amestecam toate ingredientele de mai
sus pana se formeaza aluatul, care ar trebui sa fie compact si usor
lipicios. Ungem cu ulei tava de briose (sau tava in care vrem sa
coacem acest blat, eventual in forma de tarta), si in fiecare
compartiment punem aproximativ cate o lingurita din aluat, pe care il
intindem cu degetele si pe peretii tavii, pentru a forma viitoarele
“cosulete”. Dam la cuptorul preincalzit cca 10-15 min, la foc
mediu, pana se intareste aluatul.
Intre timp preparam compozitia:
Umplutura:
- 4 cartofi fierti si pasati ca pentru piure;
- 3 legaturi spanac, oparit cate 1 minut si apoi tocat;
- 2 cepe tocate marunt si calite;
- 1 conserva ciuperci, maruntite;
- ½ lingurita boia de ardei dulce;
- sare si piper dupa gust;
Toate ingredientele se amesteca in
piureul de cartofi pana se omogenizeaza compozitia. Apoi se pune cu
lingura in aluatul pe care l-am scos din cuptor, pana se umplu in mod
egal cupele preformate. Dam iarasi la cuptor pentru inca aprox 25-30
de minute, pana compozitia prinde o usoara crusta deasupra si incepe
sa se rumeneasca usor (dar suntem atenti sa nu se arda intre timp
aluatul!), lasand focul mai degraba intre mic si mediu.
Rezultatul este deosebit de aspectuos
si nemaipomenit de gustos. Poate fi un aperitiv festiv pentru masa de
Paste sau pentru orice alta sarbatoare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu