joi, 30 martie 2017

COSULETE FESTIVE CU SPANAC SI CIUPERCI



Mi-a venit subit ideea in momentul in care am vazut tava de briose. Iata ce minunatie a iesit!
Reteta se prepara in 2 pasi, dupa cum urmeaza:

Blat:
  • 2 linguri cu varf faina orez;
  • 1 lingura cu varf faina chia;
  • 1 lingura cu varf faina in;
  • 1 praf sare;
  • 1 ceasca apa;
Amestecam toate ingredientele de mai sus pana se formeaza aluatul, care ar trebui sa fie compact si usor lipicios. Ungem cu ulei tava de briose (sau tava in care vrem sa coacem acest blat, eventual in forma de tarta), si in fiecare compartiment punem aproximativ cate o lingurita din aluat, pe care il intindem cu degetele si pe peretii tavii, pentru a forma viitoarele “cosulete”. Dam la cuptorul preincalzit cca 10-15 min, la foc mediu, pana se intareste aluatul.
Intre timp preparam compozitia:


Umplutura:
  • 4 cartofi fierti si pasati ca pentru piure;
  • 3 legaturi spanac, oparit cate 1 minut si apoi tocat;
  • 2 cepe tocate marunt si calite;
  • 1 conserva ciuperci, maruntite;
  • ½ lingurita boia de ardei dulce;
  • sare si piper dupa gust;
Toate ingredientele se amesteca in piureul de cartofi pana se omogenizeaza compozitia. Apoi se pune cu lingura in aluatul pe care l-am scos din cuptor, pana se umplu in mod egal cupele preformate. Dam iarasi la cuptor pentru inca aprox 25-30 de minute, pana compozitia prinde o usoara crusta deasupra si incepe sa se rumeneasca usor (dar suntem atenti sa nu se arda intre timp aluatul!), lasand focul mai degraba intre mic si mediu.


Rezultatul este deosebit de aspectuos si nemaipomenit de gustos. Poate fi un aperitiv festiv pentru masa de Paste sau pentru orice alta sarbatoare.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

SALATA "FULLY LOADED" - Exotic Style

                      Dragii mei, nu ma pot abtine sa nu impartasesc cu voi cea mai noua descoperire culinara din domeniul vegetalelo...