joi, 30 martie 2017

TORT CU CREMA DE LAMAIE



In timp ce eram intr-o vizita la o proaspata mamica, am inceput sa vorbim despre bunatati vegetariene si mi-a facut o pofta teribila povestindu-mi despre un tort cu crema de lamaie pe care il mancase mai demult. Cum am ajuns acasa am compus reteta mea, care a iesit, spre propria-mi surprindere, minunata!
Reteta de tort cu crema de lamaie poate fi folosita si pe post de cheesecake vegan, daca excludeti stratul de jeleu.

Ingrediente:
Blat:
  • 2/3 cana faina migdale;
  • 1/3 cana faina chia;
  • 1 lingurita scortisoara;
  • ½ cana faina de nuci;
  • 2 linguri mari sirop agave;
  • 1 banana coapta, pasata;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 1/3 cana ulei de cocos;
Amestecam toate ingredientele si intindem blatul in forma de copt. Dam la cuptorul preincalzit, cca 20-25 de minute la foc mediu. Urmarim cu grija sa nu se arda! Daca e nevoie micsoram focul si mai lasam sa se usuce blatul in cuptor. Il scoatem si-l lasam la racorit, fara a-l scoate din forma de copt.
(blatul va iesi taricel si destul de compact, ca pentru o tarta).


Crema-jeleu de lamaie:
  • faina tapioca 2-3 linguri;
  • zeama de la 1 lamaie si 2 portocale;
  • 2 linguri sirop de agave;
  • 1/3 cana lapte vegetal.
Amestecam zeama de la citrice cu faina de tapioca (sau perle de tapioca rasnite pana devin faina), adaugam siropul si laptele vegetal, amestecam bine si punem pe foc, amestecand continuu la foc mic, pentru ca se va inchega rapid. Dupa ce capata textura de crema jeleu, lasam 3-5 minute la racorit, apoi intindem crema peste blat.

Crema alba:
- 2/3 cana caju inmuiat cca 2 ore;
  • zeama de la 1 lamaie si 1 portocala;
  • 1 lingura miere.
Mixam toate ingredientele in blender pana devin pasta.
Intindem apoi crema astfel obtinuta peste tortul nostru, si nivelam cu atentie.


Pentru ornat am folosit fulgi de cocos, si felii de capsuni.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

SALATA "FULLY LOADED" - Exotic Style

                      Dragii mei, nu ma pot abtine sa nu impartasesc cu voi cea mai noua descoperire culinara din domeniul vegetalelo...