Aceasta reteta super simpla, impreuna cu aceasta, sunt favoritele mele pe parcursul iernii. Cu efect incalzitor, satioase si aromate, pline de proteina vegetala.
I can't get enough of the Indian
tastes!
Pentru ca pasiunea pentru gusturile
indiene imi da mereu tarcoale, va prezint acum cea mai simpla si
rapida Masala pe care am consumat-o frecvent pe parcursul iernii.
Este o sursa excelenta de proteina vegetala, mai ales in alimentatia
unui vegan. De asemenea, gratie abundentei de condimente, va fi
foarte bine metabolizata. Satioasa dar usoara in acelasi timp.
Scuzati calitatea pozelor. Mi-era prea pofta si nu mai aveam rabdare :))
Scuzati calitatea pozelor. Mi-era prea pofta si nu mai aveam rabdare :))
Aveti nevoie de doar 3 ingrediente, si
o lista de condimente:
- 1 ceapa mare;
- 1 conserva ciuperci feliate;
- 1 conserva naut boabe, gata fiert.
Mirodenii:
- 1 lingurita amestec “Garam Masala” (masala aromata dar nepicanta); (sau vezi aici reteta home-made de Masala)
- ½ lingurita amestec “Tandori Masala” (masala picanta);
- 1-2 lingurite pasta de tomate;
- 1 lingurita boia dulce (puteti adauga si iute daca doriti);
- 1 praf de sare;
- optional: 1 lingurita fulgi de rosii deshidratate cu usturoi si busuioc / sau 2 catei de usturoi zdrobiti.
Ceapa o tocam dupa preferinte si o
punem la calit in wok. Voi pune cam jumatate de cana de apa si vreo
2-3 linguri ulei de buna calitate (pentru ca voi consuma la final
intreg sosul care se formeaza, am nevoie de un ulei bun, care sa
permita o prajire cat mai “sanatoasa”. Pentru asta aleg un ulei
din samburi de struguri sau un amestec de uleiuri pentru gatit cu
omega 6). Lasam ceapa pe foc pana se inmoaie binisor, cu capac, la
foc potrivit.
Intre timp desfac conservele de
ciuperci si de naut, le scurg de zeama si (!) foarte important: le
clatesc intr-o sita. Vreti sa clatiti mai ales ciupercile, pentru ca
altfel riscati sa gasiti nisip intre dinti cand veti consuma mancarea
la final. Dupa ce ceapa este inmuiata si usor aurie, adaug ciupercile
si nautul, scurse de apa.
Incep sa adaug condimentele, si pe
masura ce le adaug tot gust si vad daca ii mai trebuie ceva. Pasta de
tomate o pot desface in putina apa, in cazul in care apa din tigaie a
scazut deja, pentru ca vreau sa fie o mancare cu mult sos. La sfarsit
verific sarea, si las in wok doar atat cat sa se patrunda bine
aromele si sa devina un sos omogen. Practic tot procesul n-ar trebui
sa dureze mai mult de 15 minute.
De obicei servesc cu o salata de
verdeturi alaturi, stropita din belsug cu otet din cidru de mere,
pentru ca langa atata proteina, se cere ceva verdeata si fibra care
sa sustina digestia. Sau, cazul cel mai rapid, dau gata o caserola de
germeni de lucerna.
Pentru a mentine procesele digestive si
metabolice la o rata cat mai inalta, va recomand sa o consumati FARA
paine sau fara alte fainoase la aceeasi masa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu