Hei, hei, nu stiu altii cum sunt, dar –
fie Paste, fie orice alta zi din an, mie-mi plac oricand aceste tarte
aperitiv, cu ingrediente variate, si cu care ma pot juca dupa
inspiratie si pofta.
De data aceasta m-am jucat cu arome si
culori intr-un drob cu hrisca si linte, ce a fost atat pe placul
veganilor, cat si al celorlalti prieteni, care au fost chiar
incantati si surprinsi de aroma noua.
Si pentru acest drob aveti nevoie de:
- 100 g hrisca, inmuiata de cu seara sau fiarta 20-30 min, si scursa bine;
- 150 g linte rosie, fiarta si scursa;
- 2 cepe tocate, calite;
- cozile de la o legatura de ceapa verde, tocate;
- 1 morcov dat pe razatoarea fina;
- telina (aprox 70-100g) data pe razatoarea fina;
- rosii deshidratate tocate (aprox. 50 g); (daca va lipseste acest ingredient, puteti inlocui eventual cu niste gogosar la otet, tocat marunt si scurs de zeama)
- 4-5 catei usturoi zdrobiti;
- 1 legatura patrunjel, tocat;
- 1 legatura marar, tocat;
- 1 lingura seminte de in, rasnite;
- 4-5 linguri faina pentru legat compozitia (eu am folosit faina de naut, dar puteti inlocui cu orice alta varianta);
- 2 lingurite de boia dulce pentru efectul de culoare;
- sare si piper dupa gust.
Toate ingredientele mai sus enumerate
se amesteca, se potriveste compozitia de sare si piper, se
completeaza cu faina pana textura devine suficient de densa (cat sa
nu curga), si se da la cuptor, in cuptorul preincalzit, intr-o tava
tapetata cu hartie de copt. Lasam cam 20-30 minute la foc mediu, apoi
dam focul la mic si mai lasam in cuptor inca aprox 20 de minute, pana
se “zvanta” bine interiorul.
Daca alegeti sa folositi o tava de
chec, faceti testul scobitorii pentru a verifica daca s-a inchegat
bine compozitia si la interior.
Merge de minune servit langa muraturi,
sau o salata de varza cu otet, sau pur si simplu cu mustar sau ceapa
verde sau ridichi. De fapt, merge bine in atat de multe combinatii,
incat va invit sa le descoperiti singuri!
Daca va place aceasta reteta, va invit
sa testati si Drobul de ciuperci!
Fie ca vreti sa aveti ceva bun si
consistent la micul dejun, fie ca vreti sa va impresionati musafirii
sau pur si simplu sa va delectati cu aceasta tarta vegana consistenta
si delicioasa, va invit sa testati cu incredere cele doua retete de
“Drob” vegan.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu