marți, 23 mai 2017

DROB DE CIUPERCI (Tarta vegana aperitiv)



Ideea de drob imi aminteste de sarbatorile pascale din copilarie, doar ca niciodata nu mi-au placut acele variante cu organe de miel si cu gustul acela puternic de carne, si nici dupa excesul de oua fierte nu m-am dat in vant niciodata. La mine in casa de multi ani s-a renuntat la varianta de drob cu carne, si s-a trecut la versiuni vegetariene. Anul acesta insa am experimentat versiuni complet vegane (fara oua, fara lactoza), dar si fara gluten!

Rezultatul a fost nu doar satisfacator, ci chiar incantator, si a fost impartit din belsug cu prietenii (care nu sunt vegetarieni), si care s-au bucurat de aromele noi ale celor doua versiuni de drob: drobul de ciuperci pe care-l gasiti exemplificat mai jos, si Drobul vegan din hrisca si linte.

Ambele versiuni reprezinta de fapt tarte aperitiv, care se pot face in orice perioada a anului, consistente si satioase, iar ingredientele pot fi usor modificate in functie de inspiratia voastra.

Pentru drobul de ciuperci aveti nevoie de:

  • ciuperci proaspete (cca 300-350 g, curatate si tocate) SAU
  • ciuperci de la conserva, respectiv continutul a doua conserve, scurse de zeama (aprox.400g uscat);
  • 2 cepe mari, tocate si calite;
  • cozile de la 2 legaturi de ceapa verde, tocate;
  • 1 dovlecel (aprox 200-250g) ras pe razatoarea mica si scurs de zeama;
  • 3-4 cartofi, fierti si pasati ca pentru piure;
  • 1 legatura marar, tocat;
  • 1 legatura patrunjel, tocat;
  • sare si piper dupa gust;
  • 4-5 catei de usturoi, zdrobiti;
  • faina pentru legat compozitia (eu am folosit faina de naut si putina faina de orez, cam 4-5 linguri; dar puteti folosi orice fel de faina);
  • optional: ½ ardei rosu tocat sau rosii deshidratate, tocate.


Toate ingredientele se amesteca, se potriveste compozitia de sare si piper, se intinde intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru aprox. 40-60 de minute.  
Eu am folosit o tava intinsa, astfel incat drobul meu a iesit mai intins si mai putin inalt, dar la fel de bine puteti folosi o tava de chec, caz in care va recomand sa lasati compozitia mai mult timp la copt, eventual la foc mai mic.

Simplu si bun!

Daca v-a placut reteta, incercati si varianta de DROB VEGAN DIN HRISCA SI LINTE

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

SALATA "FULLY LOADED" - Exotic Style

                      Dragii mei, nu ma pot abtine sa nu impartasesc cu voi cea mai noua descoperire culinara din domeniul vegetalelo...