Ideea de drob imi aminteste de sarbatorile pascale din copilarie, doar ca niciodata nu mi-au placut acele variante cu organe
de miel si cu gustul acela puternic de carne, si nici dupa excesul de
oua fierte nu m-am dat in vant niciodata. La mine in casa de multi
ani s-a renuntat la varianta de drob cu carne, si s-a trecut la
versiuni vegetariene. Anul acesta insa am experimentat versiuni
complet vegane (fara oua, fara lactoza), dar si fara gluten!
Rezultatul a fost nu doar satisfacator,
ci chiar incantator, si a fost impartit din belsug cu prietenii (care
nu sunt vegetarieni), si care s-au bucurat de aromele noi ale celor
doua versiuni de drob: drobul de ciuperci pe care-l gasiti
exemplificat mai jos, si Drobul vegan din hrisca si linte.
Ambele versiuni reprezinta de fapt
tarte aperitiv, care se pot face in orice perioada a anului,
consistente si satioase, iar ingredientele pot fi usor modificate in
functie de inspiratia voastra.
Pentru drobul de ciuperci aveti nevoie
de:
- ciuperci proaspete (cca 300-350 g, curatate si tocate) SAU
- ciuperci de la conserva, respectiv continutul a doua conserve, scurse de zeama (aprox.400g uscat);
- 2 cepe mari, tocate si calite;
- cozile de la 2 legaturi de ceapa verde, tocate;
- 1 dovlecel (aprox 200-250g) ras pe razatoarea mica si scurs de zeama;
- 3-4 cartofi, fierti si pasati ca pentru piure;
- 1 legatura marar, tocat;
- 1 legatura patrunjel, tocat;
- sare si piper dupa gust;
- 4-5 catei de usturoi, zdrobiti;
- faina pentru legat compozitia (eu am folosit faina de naut si putina faina de orez, cam 4-5 linguri; dar puteti folosi orice fel de faina);
- optional: ½ ardei rosu tocat sau rosii deshidratate, tocate.
Toate ingredientele se amesteca, se
potriveste compozitia de sare si piper, se intinde intr-o tava
tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru
aprox. 40-60 de minute.
Eu am folosit o tava intinsa, astfel incat drobul meu a iesit mai intins si mai putin inalt, dar la fel de bine puteti folosi o tava de chec, caz in care va recomand sa lasati compozitia mai mult timp la copt, eventual la foc mai mic.
Simplu si bun!
Daca v-a placut reteta, incercati si varianta de DROB VEGAN DIN HRISCA SI LINTE.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu