De ce magica? Pentru ca e nu doar buna
la gust, dar e si teribil de vindecatoare! Cu o mare cantitate de
vitamina C, protector si intaritor al sistemului imunitar si
sustinator al functiei ficatului, bautura este potrivita nu doar
pentru placerea gustului, ci si pentru sustinerea sanatatii.
Pe langa actiunea imuno-stimulatoare a
catinei, se adauga continutul bogat in calciu al migdalelor din
laptele de migdale si aroma deosebita si usoara a cocosului (vezi aici reteta de lapte vegetal facut in casa).
La acestea, am mai adaugat un strop de
ghimbir proaspat si un varf de cutit de cardamom, pentru a reconforta
orice problema gastrica.
Aveti nevoie de:
- o cana fructe de catina, pe care le pasam bine in blender impreuna cu o cana de apa, apoi strecuram printr-o sita deasa cojile si samburii, pastrand lichidul galben-auriu;
- 2 cani lapte de migdale cu cocos;
- ½ lingurita ghimbir proaspat ras (sau pulbere de ghimbir uscat);
- un varf de cutit de pulbere de cardamom;
- optional 1 lingura de indulcitor natural dupa gust.
Se amesteca si se consuma repede si cu
placere! Bautura are un puternic efect imuno-stimulant protector
asupra metabolismului, recomand sa fie consumata pe stomacul gol sau
ca gustare intre mese, pentru a absorbi maximul de beneficii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu