marți, 15 august 2017

BOMBOANE DE CIOCOLATA IN 2 CULORI



Am vrut sa fac niste bomboane de ciocolata, dar nu oricum, ci in doua straturi, cu gusturi distincte. Bineinteles ca va ofer o reteta vegana, complet sanatoasa, dar de data asta ar trebui sa fie si o prezentare deosebita. Reteta in sine este foarte simplu de facut, se prepara in cateva minute.

Unul dintre straturi am vrut sa fie de ciocolata neagra, sa simt gustul intens, stimulant si usor amarui de cacao. Celalalt strat am vrut sa fie cu fructe, am oscilat intre lamaie si afine, si pana la urma am ales afinele, pentru culoarea pe care au dat-o cremei, de un rosu burgund, perfect pentru niste inimioare! Combinatia aceasta dintre gustul acrisor si racoritor al afinelor si gustul intens al ciocolatei negre este pur si simplu ravasitor pentru simturi!

Pentru stratul rosu de ciocolata cu afine am folosit:
  • 50 g afine (cam 3 linguri);
  • 2 linguri indulcitor;
  • 50-100 ml ulei cocos nerafinat
  • optional, daca vreti un gust acrisor mai intens, puteti adauga zeama de la jumatate de lamaie.

Se amesteca ingredientele in blender si se toarna in forma dorita, fara a umple recipientul, pentru a pastra loc si pentru al doilea strat. Se lasa la frigider minim 15 minute inainte de a turna al doilea strat.


Pentru ciocolata neagra am folosit:
  • 100 ml ulei cocos nerafinat;
  • 1 lingura eritritol (puteti folosi orice indulcitor natural, fie lichid fie pulbere);
  • 2 linguri cu varf de cacao (sau de pulbere de roscove daca vreti sa serviti bomboanele copiilor)
Inainte de a turna al doilea strat de ciocolata peste cel cu afine, este preferabil ca primul strat sa fi inceput macar sa se ingroase, sau chiar solidifice, dar nu complet, pentru a exista aderenta intre ele. Se toarna al doilea strat de ciocolata incet, peste primul, pana se umplu formele sau recipientul ales, apoi se da la rece in continuare pentru cel putin 30 de minute, pentru a se solidifica complet.


Este un deliciu intens, concentrat dar racoritor, imi aminteste putin de gustul clasic al visinelor in ciocolata, insa e mai sanatos si mai dietetic.

Daca v-au placut aceste bomboane de ciocolata, va invit sa savurati si CIOCOLATA DE CASA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

SALATA "FULLY LOADED" - Exotic Style

                      Dragii mei, nu ma pot abtine sa nu impartasesc cu voi cea mai noua descoperire culinara din domeniul vegetalelo...