sâmbătă, 15 aprilie 2017

PASCA ROZ sau CHEESECAKE VEGAN CU CAPSUNI



Am visat vreo trei nopti la rand ca fac o pasca roz. Probabil atat de mult m-am gandit cum sa fac o pasca vegana, incat am primit inspiratia in vis. Asa ca m-am apucat cu nerabdare sa o confectionez. As fi putut foarte usor sa o las alba, sa arate ca o pasca normala, civilizata... ceva in ideea de crema de branza. Daarr, nu m-am putut abtine, si am folosit capsunile nu doar pentru ornat, ci si in compozitia cremei.

Am folosit pentru copt o tava din aluminiu cu diametrul de 25 cm.

Iata ingredientele de care aveti nevoie:
Blat:
  • 2/3 cana faina migdale (sau migdale rasnite fin);
  • 1/3 cana faina chia (sau seminte de chia rasnite fin) – acesta este un foarte bun agent de legare;
  • 2 lg amidon (da acel efect de faina fina, plus efectul de legare, plus efectul de aluat pufos. daca va multumiti cu un aluat mai tare, puteti renunta la acest ingredient);
  • 1/3 cana ulei de cocos topit;
  • 2 lg sirop de agave (sau alt indulcitor dupa preferinte);
  • 1 lgt praf de copt (daca nu doriti ca aluatul sa devina pufos, puteti omite acest ingredient, iar blatul va ramane mai tare si mai compact, ca un blat de tarta);
  • optional: 1 lgt scortisoara;
  • 1 banana bine coapta, pasata pana devine spuma (ca agent de legare, dar se poate si fara);
  • esente si arome dupa preferinte.

Din combinarea ingredientelor de mai sus, iese un aluat lipicios, pe care il intindeti cu mana sau cu dosul unei linguri in tava de copt (tapetata cu hartie de copt, preferabil). Incercam sa modelam aluatul astfel incat sa ridicam si pe marginea vasului, ca o bordura. Dam apoi la cuptor (pe care l-am incalzit in prealabil), la foc mediu cca. 20 de min, si mai lasam inca 10-15 min la foc mic sa se usuce bine interiorul. Daca este cazul, dupa primele 20 de minute mutam tava pe etajul cel mai de sus al cuptorului, ca sa nu se arda, ci doar sa se mai usuce la foc mic.



Intre timp pregatim crema:
  • 1 cana caju, inmuiat minim 30 minute in prealabil;
  • zeama de la 1-2 lamai;
  • zeama de la 2-3 portocale, in functie de marimea lor;
  • 2 lg sirop agave (sau alt indulcitor);
Pentru efectul de “ROZ”, folosim:
  • 3-5 capsuni bine coapte;
  • optional: 1 lgt pulbere afine sau pulbere coacaze, pentru efectul de culoare.
Daca crema iese prea lichida, adaugam 1-2 lingurite de tarate de psyllium pentru a deveni mai ferma.

Punem pur si simplu in blender toate ingredientele, mixam la viteza mare si ne bucuram de efectul obtinut :)

Dupa ce am scos blatul din cuptor si s-a mai racorit putin, intindem crema cu grija, si ornam cu capsuni proaspete, dupa inspiratie :)


Paste ROZ fericit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

SALATA "FULLY LOADED" - Exotic Style

                      Dragii mei, nu ma pot abtine sa nu impartasesc cu voi cea mai noua descoperire culinara din domeniul vegetalelo...