- se ia o oala mare, in care se pun la fiert 2 cartofi, 1 morcov, radacini de toate felurile (telina, pastarnac, patrunjel), ½ ardei; 2 cepe;
- dupa ce au fiert binisor si s-a racorit suficient zeama, se da toata compozitia prin blender pana se face crema;
- separat, o caserola de ciuperci pleurotus, se taie de cozi, se spala si se taie “fideluta” exact cum se taie burta, apoi se oparesc cca.10 min; zeama de la ciuperci se arunca;
- se combina in oala mare crema de legume cu “burta”, se asezoneaza cu 1 lgt sare de Himalaya, 1 caciulie de usturoi pisata si frecata bine cu ulei pana se face “maioneza”, se adauga smantana din belsug si otet dupa gust exact ca la ciorba de burta.
- Se serveste musai cu ardei iute :)
Pentru varianta vegana, vezi reteta aceasta de ciorba de burta aproape raw :), si reteta de smantana vegana
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu