La baza am folosit reteta de ciorba de burta (lacto)vegetariana, am
modificat un pic ingredientele si am inlocuit smantana animala cu smantana vegana cu usturoi.
Ingrediente (pentru o oala de cca 2,5
l):
- 2 cartofi;
- 1 morcov mic sau ½ morcov mai mare;
- radacini albe (aprox 50-70 g din fiecare): pastarnac/ telina/ patrunjel;
- 1 ceapa;
- aprox. 300 g ciuperci pleurotus (fara codite);
- 300-400 ml smantana vegana cu usturoi;
- 2-3 lg otet (potriviti dupa gust);
- sare;
- optional: patrunjel verde.
Cartofii, radacinoasele si ceapa se
curata de coaja, se taie in bucati mari si se pun impreuna la fiert
in apa cat sa le cuprinda. Dupa ce au fiert si s-au racorit putin,
le dam prin blender pana rezulta o crema.
Separat punem la fiert ciupercile
pleurotus, dupa ce le-am indepartat coditele, si le-am taiat felii la
fel ca pe “burta” clasica, cu latimea de max.0,5 cm. Le taiem
longitudinal dupa fibra ciupercilor. Le lasam la oparit maxim 10
minute, ca sa ramana putin al dente (daca fierb prea mult devin
flescaite si isi cam pierd gustul). Apa in care au fiert ciupercile se
arunca.
Combinam continutul celor 2 oale, (mai
adaugam apa daca este prea consistenta compozitia), apoi adaugam
“smantana cu usturoi”, gustam de sare si otet, adaugam
patrunjelul proaspat si e gata de servit :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu