Reteta se poate adapta foarte usor dupa necesitati.
Ingrediente de baza:
- 1 cana caju (aprox 200g), inmuiat intre 30 min si 2h;
- 1 cana lapte vegetal neindulcit (la nevoie merge si cu apa).
Se dau la blender la turatie mare pana se transforma intr-o pasta de consistenta clasica a smantanii.
Mai departe, daca vrem sa transformam smantana de mai sus in FRISCA, vom adauga vreo 2 linguri de indulcitor natural, de exemplu sirop de agave sau de artar, zahar de cocos sau de mesteacan, dupa preferintele voastre, si zeama de la citrice: fie de la 1/2 lamaie, fie de la 1 portocala.
Daca vrem sa facem o smantana cu usturoi pentru o ciorba de burta sau pe post de sos dip, vom adauga in timp ce se mixeaza in blender si o capatana de usturoi, curatat si maruntit, 1/2 lingurita de sare, si optional ceva zeama de lamaie sau 1-2 linguri de otet natural.
Tot cu smantana vegana raw putem face si o minunata ciulama de ciuperci!
Daca vi se pare prea greu de digerat caju-ul si vreti sa obtineti o smantana mai light, inlocuiti jumatate din cantitate cu miez de dovlecel, consistenta si aspectul va fi acelasi.
(Aceasta este o smantana in care am lasat dovlecelul cu tot cu coaja, si am adaugat marar - ar fi fost mai bine sa-l adaug la final, tocat, ca sa nu iasa smantana verde )
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu