vineri, 22 septembrie 2017

SUPA CREMA DE DOVLEAC SI LINTE



Din taramul fermecat al dovleacului magic, coboara aceasta reteta balsamica pentru trup si suflet. Deci da, dupa ce am devorat toate fructele posibile in timpul verii, ma mai agat de ce mai pot acum in sezon, de ultimele surse de vitamine si de stare buna.

Si se pare ca ultima dragoste este dovleacul :) 🎃

Drept pentru care, visand de vreo luna la o supa-crema de dovleac, am intocmit urmatoarea reteta:
  • 2-3 cani miez dovleac;
  • ½ cana radacina telina (se poate omite daca nu va place gustul);
  • 1 cana linte “rosie” (masurata uscat) – preferabil inmuiata in prealabil;
  • 1 morcov;
  • 1 ceapa;
  • 2 lg ulei (optional);
  • patrunjel verde sau frunze de telina pentru aromatizat si ornat la final;
  • 1 lgt sare;
  • apa 2-3 l.
Am obiceiul sa incep orice supa sau ciorba cu un morcov si o ceapa, tocate si lasate un pic la calit, pentru care puteti folosi vreo 2 linguri de ulei si o cana de apa. Daca nu va place uleiul, il puteti omite, lasand legumele pe foc doar cu apa pana se inmoaie. Tot acum adaug si sarea, pentru ca legumele sa-si traga aromele cat timp stau in oala.


Dupa ce morcovul s-a inmuiat si ceapa incepe sa se faca aurie, adaugam apa (am adaugat 2 l), in care punem la fiert miezul de dovleac (poate fi taiat in bucati mari sau razuit, nu prea are importanta, fierbe destul de repede), lintea si telina. Le lasam sa clocoteasca sub capac pana ce se inmoaie suficient. Dupa ce radacinile si lintea au fiert, stingem focul si lasam un pic la racorit.

Pasul urmator este “cremuirea” :) Detaliu pentru care puteti folosi fie un blender, fie un mixer de mana, doar sa iasa pasta fina. Rezultatul e o crema aurie...si aromata.
Urmatorul pas este servirea, pentru care puteti adauga frunze proaspete de patrunjel sau telina, tocate. Eventual si un praf de piper, iar pentru cei absolut mofturosi, puteti adauga si o lingura de smantana, vegana sau nu.


Pofta buna si caldura in suflet!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

SALATA "FULLY LOADED" - Exotic Style

                      Dragii mei, nu ma pot abtine sa nu impartasesc cu voi cea mai noua descoperire culinara din domeniul vegetalelo...