Sa ne bucuram, sa ne bucuram! Sa ne
rasfatam zic, si sa ne bucuram! Ciocolata e buna! Ciocolata e cu
adevarat buna, cand e facuta din ingrediente sanatoase. Si ce bucurie
mai mare poate fi decat un tort de ciocolata! Plin plin plin cu crema
de ciocolata, cu glazura extra-bonus si ornat din greu cu fructe proaspete, exotice,
combinatia perfecta de gusturi.
Iata un tortulet pe cat de apetisant si
de atragator, pe atat de simplu de facut. Din 3 pasi simpli, tortul e
gata! Chiar as putea spune ca a durat mai mult sa-l mananc decat sa-l
prepar.
Noroc ca am avut cu cine il imparti :)) Caci unde se unesc
mai multi prieteni buni, acolo tortul de ciocolata dispare repede :))
Iata ingredientele si pasii pentru cele
3 straturi:
Blat:
- fulgi ovaz (*) – o cana, maruntiti;
- curmale – o cana, inmuiate in prealabil;
- migdale – ½ cana, inmuiate in prealabil;
- indulcitor – 1-2 linguri;
- semnte de in – 1 lingura
Toate ingredientele se rasnesc impreuna
in robot sau in blender, fara a mai adauga apa, pana devin o
compozitie oarecum omogena si lipicioasa. E in regula sa ramana
bucatele de migdale sau de fulgi de ovaz mai mari, astfel va iesi o
textura usor crocanta a blatului. Nu vrem sa iasa pasta! Compozitia
astfel obtinuta o intindem uniform pe fundul vasului pentru tort,
tapotand cu degetele sau cu o spatula si uniformizand totul bine.
Crema de ciocolata:
- 1 avocado bine copt;
- curmale hidratate – ½ cana;
- caju hidratat – ½ cana;
- unt arahide – 2 linguri cu varf;
- cacao sau pudra de roscove – 2 linguri cu varf;
- ulei de cocos – ½ cana;
- extract de vanilie – 1 lingurita;
- indulcitor – 1-2 linguri.
Toate ingredientele de mai sus se
amesteca in robot sau in blender, pana devin o pasta omogena cat mai
fina. Se toarna uniform peste blat. Apoi se da la rece totul pana se
intareste.
Intre timp ne ocupam de glazura de
ciocolata:
- ½ cana ulei de cocos lichid sau unt de cacao topit;
- 2 linguri cacao sau pudra de roscove;
- 1 lingura indulcitor
Se amesteca toate uniform, si se toarna
peste restul tortului numai dupa ce crema s-a intarit. Se da in
continuare la rece pana se intareste si glazura.
Se orneaza cu fructe din belsug, dupa
preferinte si gusturi. O mandala de fructe exotice si un curcubeu de
culori!
(*)Puteti folosi fulgi de ovaz normali,
sau “fara gluten”. Daca doriti puteti exclude total fulgii de
ovaz, inlocuindu-i cu migdale, proportional.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu