joi, 27 septembrie 2018
TOCANA DE TOAMNA
Pe sfarsit de vara sau inceput de toamna, aceasta tocana se face foarte usor si destul de rapid, insa e atat de buna inca se termina in aceeasi zi :))
Pentru aproximativ doua portii am folosit:
1 vanata mijlocie;
1 ceapa mare;
1 ardei kapia sau 1 gogosar;
2-4 catei usturoi;
½ legatura de marar si/sau patrunjel;
2 linguri ulei.
Pentru mai multe portii dublati cantitatile.
Preparare:
Ceapa se curata de coaja si se toaca dupa preferinte, mai mica sau mai mare. Ardeiul se curata de seminte si se toaca si el, in bucatale de maxim 1 cm. Le punem intr-o tigaie adanca sau o cratita non aderenta, cu 2 linguri de ulei si inca putina apa (2-3 linguri), cat sa se inmoaie repejor; le lasam sub capac pana ce ardeiul s-a inmuiat bine, iar ceapa incepe sa devina aurie.
Intre timp pregatim vanata: taiem codita si varful, o spalam bine si indepartam eventualele portiuni afectate, insa o pastram cu tot cu coaja. O vom toca in cubulete micute de maxim 1 cm.
Cand ardeiul si ceapa incep sa arate aproape facute, adaugam vanata tocata si lasam 3-5 minute pe foc mic, sub capac, pana ce vanata incepe sa lase zeama. Nu e indicat sa adaugam mai multa apa in etapa aceasta, deoarece dupa ce incepe vanata sa se inmoaie, o sa se umple intreaga cratita de zeama. Daca chiar considerati ca e nevoie, adaugati 2-3 linguri de apa, amestecati ingredientele, si asteptati ca focul sa-ti faca treaba.
Continuam sa amestecam din cand in cand, lasand amestecul pe foc mediu, pana ce si vinetele s-au inmuiat, si vom considera ca mancarea este gata in momentul in care incep sa se rumeneasca usor, si cam toata zeama s-a evaporat.
Cu cateva minute inainte de sfarsit adaugam cateii de usturoi, curatati si tocati marunt, reglam de sare daca n-am facut-o deja, si mai lasam cca 5 minute pe foc pentru a se contopi aromele.
La final putem adauga patrunjel sau marar proaspat, tocat, sau il putem presara direct in farfurie. Eu nu m-am putut hotari care ar merge mai bine, asa ca am pus din amandoua.
Va doresc pofta buna!
Daca v-a placut aceasta reteta, dati-i un LIKE sau impartasiti articolul cu prietenii!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
SALATA "FULLY LOADED" - Exotic Style
Dragii mei, nu ma pot abtine sa nu impartasesc cu voi cea mai noua descoperire culinara din domeniul vegetalelo...
-
CIOCOLATA DE CASA vegana, fara gluten si fara zahar Doar 4 ingrediente, super simplu de facut, prepararea dureaza doar 5 minute! ...
-
Ceva dulce e mereu binevenit, indiferent de anotimp, mai ales daca e si sanatos si usor de facut! Pentru acest chec aveti nevoie de...
-
Ca si cum nu era clar, am fost intotdeauna o impatimita a dulciurilor. Deci, si in varianta vegana am ramas tributara gusturilor bune d...
-
Ramasesem in pana de inspiratie, nu mai stiam ce sa mai gatesc, si mi-a venit in cap cuvantul “musaca”. Mi-am zis bine, cu cartofii rezol...
-
Pentru aproximativ 3 portii aveti nevoie de: 300 g spaghete 350-400 g ciuperci 1-2 cepe; lapte de cocos (la conserva)* -...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu